OFSZETNYOMÁS  
    | egy-két oldalas nyomatok  
    | több oldalas kiadványok  
  DIGITÁLIS NYOMÁS  
  EGYEDI CSOMAGOLÁSOK  
  MŰSZAKI REKLÁMTERMÉK  
 
 

Katalógusok, reklámújságok, használati útmutatók, könyvek, naptárak, gyűrűs dossziék.

A kiadványoknál egy reklámújság, vagy egy hírlap példányszáma elérhet olyan nagyságrendet, amit már íves ofszetnyomás helyett nagy termelékenységű tekercsofszet nyomógépeken gazdaságos legyártani.

Mivel több oldalas nyomathordozókról beszélünk, így gyakran megkülönböztetjük a vastagabb borítót a vékonyabb papírra nyomott belívektől, ugyanis a borító információs és díszítő szerepe mellett a kiadvány védelme az elsődleges cél. Könyvek esetén a borító lehet puhatáblás, amikor a vastagabb karton anyagot közvetlenül nyomtatják, és ragasztják a belívekhez, és létezik a keménytáblás borító, amikor egy szürkelemez táblát egy külön nyomattal bekasíroznak, így adva igényes és időállóbb védelmet a könyveknek.

Ezeknél a kiadványoknál nélkülözhetetlen az oldalak összekapcsolása különféle kötészeti eljárásokkal. A lapok egyszerű egymásba hajtása mellett (pl.: napilapok) a legegyszerűbb eljárás az irkafűzés. Bizonyos oldalszám felett, adott gerincvastagság után ennek szerepét veszi át a gerincragasztás (pl.: a puhatáblás könyveknél, katalógusoknál).

Keménytáblás könyveknél alkalmazzák még a cérnafűzést, vagy jellemzően a naptáraknál a spirálozást. Ha fontos iratok lefűzése a cél, vagy egy dokumentáció oldalszámának későbbi bővítése, esetleg oldalainak cseréje, akkor praktikus megoldást jelent csatok alkalmazása egy gyűrűs dossziéban.

Összességében fontos mindjárt a tervezési fázis elején tisztában lenni egy kiadvány sorozatgyártási és kötészeti lehetőségeivel, hogy a pontos mennyiség és terjedelem függvényében olyan költséghatékony gyártási megoldást választhassunk, ami megfelel a termék kívánt minőségi színvonalának is.

Ezen feladatok megoldásában tudunk segítséget nyújtani.