OFSZETNYOMÁS  
  DIGITÁLIS NYOMÁS  
  | EGYEDI CSOMAGOLÁSOK  
  MŰSZAKI REKLÁMTERMÉK  
 
 

Papírtáskák, PE táskák, díszdobozok, gyűjtődobozok, attrapok, karton displayek.

A csomagolások fontos reklámfelületet is biztosítanak az elsődleges funkciójuk mellett, miszerint védhetik, tárolhatják, szállíthatóvá tehetik, vagy csupán egyedi díszítést adhatnak az adott terméknek, ezzel is kihangsúlyozva azt.

Gyakran használunk utcán, bevásárláskor papírtáskákat, ezek gyártásánál egyedi méretek közül választhatunk, különböző tartófüllel láthatjuk el (sodrott füles, zsinórfüles, szalag füles papírtáskák), és az oldalain jól látható módon feltüntethetőek a cégek logói, termékek emblémái, vagy esetleg csak az évszaknak, ünnepeknek megfelelő díszítés. Ugyanezen funkciókkal tartósabb, bár kevésbé környezetbarát műanyagból is sorozatgyárthatóak táskák, ahol még az alapanyagtól függően víztiszta felületek nyomtatásával is játszhatunk.

Külön említést érdemel a dobozok gyártása, ahol nagy sorozatban készítenek hullámkartonból gyűjtődobozokat, amik a termékek sérülésmentes szállítását segítik. Más részről egyedi dobozokat olyan megfontolásból is terveznek, hogy a magasabban pozícionált termékek eleganciáját, a hozzájuk tartozó szolgáltatás minőségét már maga a csomagolás is tükrözze.

A sorozatgyártás szempontjából a dobozokat sík karton lapokból állítják elő, és mivel a dobozok formája sok esetben alkalmazkodik a bennük tárolt termékek alakjához, így rendkívül változatos stancrajzokat kell tervezni, főleg ha arra törekszünk, hogy a doboz felnyitható teteje ne különálló részként legyen kialakítva, hanem ugyanannak a terítéknek az elemét képezze.

Igény szerint egy ajándékdoboz külseje annyira figyelemfelkeltő, a záródása annyira egyedi lehet, hogy a benne rejlő meglepetés kicsomagolása során a megajándékozott személy érdeklődését teljesen felcsigázhatjuk. Az ilyen egyedi dobozok megtervezésénél az ofszetnyomásnál említett felületnemesítési és kötészeti eljárások bármelyikét alkalmazhatjuk a kasírívek nyomtatása során.

A dobozgyártásokhoz hasonlóan összetett és nagy szakértelmet kívánó munkát igényel egyes attrapok és karton displayek tervezése is, szem előtt tartva a költséghatékony sorozatgyártás lehetőségét is.